keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

.: Kastraatti-Karkkinen toipumassa :.

Noniin, niin siinä sitten kävi että kohtutulehdus vei voiton.

Aluksi näytti siltä, että antibioottikuuri olisi auttanut.Mutta heti kuurin loputtua Karkki alkoi paisumaan mahasta. Maanantaina eläinlääkärin uusi diagnoosi oli märkäkohtu (eli kohtutulehdus edennyt pahempaan) -kohtu ja munasarjat olisi erittäin nopeasti leikattava. Maanantai-tiistai yönä Karkki oli vuotanut TODELLA paljon verta/nestettä/mätää. Ei ollut kiva herätys aamusti kun lakanat olivat sotkussa. En ollut herännyt sen tassutteluihin ja kovaan kehräämiseenkään. Kaikesta kauheasta huolimatta Karkki oli todella reipas!

Tänään (keskiviikkona) pääsimme leikkaukseen heti yhdeksältä aamulla. Jätin reippaan Karkkisen lääkärin käsiin ja suuntasin pariksi tunniksi kaupungille pyörimään jotta sain jotain muuta ajateltavaa etten vain murehtisi koko aikaa. Yhdeltätoista sain hakea kissani, joka makasi vielä heräämössä muodikkaan kaulurinsa kanssa. Karkki peiteltiin lämpimästi ja lähdimme kotia kohti. Automatkalla hän jo nostelikin päätään ja kotona yritti heti hoippua etiäppäin. Nyt tuoreella kastraatilla on oma rauhallinen sviitti kylpyhuoneessa :-)

Onhan se tietty harmillista, että näin nuorena jo joutui siirtymään kastraattikerhoon. Seuraavia pentujakin kun oltiin jo ajateltu keväälle 2011 :-/ Olen kuitenkin tyytyväinen, että Karkki ehti saamaan yhden aivan ihastuttavan pentueen, joista ainakin Kiara ja Tofu (sekä ehkä/toivottavasti myös Fuchi ;-)) jatkavat sukua.

Parasta tässä on se, että Karkki saatiin pikaisesti hoidettua :-) Toki vielä jatkuu antibiootit ja kaulurikin pitää olla ainakin 10 päivää sekä tikkejä puhdistaa, mutta voiton puolella tässä ollaan!

P.S. Sannalta tuli informaatiota, että Tofu-herra painaa nyt 11 kuukauden ikäisenä 6kg! ;-) Ja halut ovat pysyneet kurissa Tikun käynnin jälkeen ja emäntäkin saa vihdoin olla rauhassa :-D

maanantai 15. maaliskuuta 2010

.: Kilpparityttö treffeillä ja PunainenPaholainen antibioottikuurilla :.

On sekä hyviä että huonoja uutisia.

Perjantai 5.päivä huomasin Karkilta tulevan vaaleaa vuotoa (kuin mätää) emättimestä. Seurailin viikonlopun sen vointia (joka pysyi hyvänä) ja vuotokin loppui. Kuitenkin maanantaina halusin varmuudeksi tarkistaa eläinlääkärissä, ettei sillä vain ollut kohtutulehdusta. Eläinlääkärin puntari näytti 4,2kg, siis 200g vähemmän kuin viimeksi. Poikanikin 1v10kk pääsi punnitsemaan unileluhaukkunsa, jonka paino oli hurjat 100g :-D Rouva oli kiltisti ultrauksessa selällään, ihan kuin se olisi nauttinut tilanteesta. Tarkastelimme kuvaa monitorilta..kohdussa näkyi nestettä tummina alueina parissa kohtaa ja tässä tapauksessa ne eivät olleet kissanpentuja vaan kyse todellakin oli mahdollisesta kohtutulehduksesta. Peräpäästä otettu tikkunäyte oli kuitenkin puhdas, joten otimme vielä verikokeen. Siitä saatiin seuraavana päivänä selville, että olimme oikeassa -kohtutulehdus.

Karkille annettiin lääkärissä piikillä eka antibioottisatsi ja tiistaina piti aloittaa nestemäinen ruiskeella. Hänpä ei vaan ollutkaan ihan samaa mieltä lääkkeen ottamisesta, niinpä antibiootin antamisesta on tullut joka aamuinen ja -iltainen taistelu. Palkkioiksi Karkki kuitenkin saa aina kinkkusiivun, jotta paha maku lähtisi suusta pois ja olisi merkkinä jonkinlaisesta reippaudesta. Toivotaan nyt, että kuuri auttaisi ja seuraavassa ultrauksessa tilanne olisi parempi.

Ja sitten niihin parempiin uutisiin. Eli meidän 007 Andrea Anders "Tikku" pääsi ensimmäistä kertaa tapaamaan ihka oikeaa herraa!

- - - - - - EIKÄ!! Tapahtui jokin virhe ja loppu kirjoittamani teksti katosi. Yritän nyt muistella mitä kirjoitin, ja jatkaa tästä. - - - - - -

Kohtaaminen oli hieman rajummanoloinen kun herra jahtasi raivoissaan morsiantaan pitkin kämppää, mutta tilanteen rauhoituttua (ja Tofun ehkä älytessä, että täähän on NAINEN!) he kurnuttelivat jo lempeästi toisilleen :-) Sanna kertoi, että Tofu kosiskeli kauniisti Tikkua; Tikku istui tuolilla ja herra pyöri tuolin ympäri laulellen <3 Hieman epäilin, että ymmärtääkö pariskunta treffiensä päätarkoitusta kun kumpikin oli kokemattomia. Varmaa lukua ei ole, mutta tietojen/laskujen mukaan nuoripari oli 9 kertaa nautiskellut yhteisistä hetkistä ;-) Kaiken touhuamisen lomassa pariskunta oli yhdessä makaillut vuoteessa kieriskellen <3 Kyyhkyläisten erottaminen ei ollut kivaa kun Tofu huomasi aikeemme ja meni kantokopan päälle "Ette vie mun akka!" ja meinasi pujahtaa mukaan ovenraosta ;-) Kotona Tikku nukkui ihan poikkinaisena koko illan ja Kiara alkoi laulaa kollintuoksuisen Tikun vuoksi. Täällä tarvitaan korvatulppia!! Apua.

Nyt siis pidämme peukut pystyssä ja jäämme odottamaan jännittyneinä tulevaa.

Kasvattini Tofu oli muuten erittäin komea ilmestys. Hieman oli "kasvattajan lellikki" -tittelilläkin vaikutusta asiaan, mutta kyllä siinä kissassa oli silmälle iloa. Tofun pää oli jo paljon kollimaisempi ja kokoakin herralla oli kiitettävästi. Mahtaisiko emäntä, Sanna, saada Toffista uutta painotietoa *vink vink* ;-D Ihme oli myös se, ettei lapsiin tottumaton Tofu paljoa ujostellut hulivili poikaanikaan, joka yritti hieroa lähempää tuttavuutta kolliharraan. Lempeästi otti herra vastaan vieraat :-)

perjantai 5. maaliskuuta 2010

.: Tallinna helmikuussa -10 :.

Tuli sitten koettua ensimmäistä kertaa ulkomaan kissanäyttelykin 26.-28.02. Kiaran ja Karkin kanssa -oli kiva kokemus. Kiitos Minnalle, Suville ja Veikolle -ilman teitä en olisi siellä osannut toimia tai selvinnyt parista ongelmasta ;-) Ja kiitos ennen kaikkea hauskasta seurasta :-D

Ja niinkuin arvata saattaa, jälleen aloitin pakkaamisen viime tipassa. Pakkasin kiireellä pe-aamusti kun olin vienyt pojan mammalaan hoitoon -ihme ja kumma, vain oma kampa unohtui, kaiken muun muistin! Onneksi viisipiikkisellä pärjää mainiosti hätätilanteissa ;-) Heikki (joka lähti viettämään hiihtolomaviikonloppua Helsinkiin), heitti minut satamaan jossa muut jo odottivatkin. Kamat saatiin onneksi hyvin mahtumaan farkku-Volvoon (7kissaa+4ihmistä+kamat) ja matka jatkui laivaan.

Niinpä niin, unohdin nostaa ennen matkaa käteistä. Kaikessa hässäkässä unohdin hotellilla nostaa rahaa ennen näyttelyä, joten ONNEKSI Suvi lainasi näyttelymaksun, jonka pääsin maksamaan takaisin vasta illalla. Hetken tuntui siltä, kuin pari viikkoa sitten näkemäni uni olisi käynyt toteen! (Unessa olin matkalla kyseiseen kissanäyttelyyn yövaatteisillani ja laivalla huomasin ettei ollut edes rahaa tai tavaroita mukana. Onneksi laivalla sai sentään meikata ilmaiseski kaupan näytteillä x-D). Joopa joo.

Kiara oli lauantaina CAC,BIV ja sunnuntaina CAC,BIV+TP. Olen erittäin tyytyväinen typykän menestykseen. Mutta sitäkin pettyneempi siihen, että Karkki jäi sertittä. No, tämä tietää vain uutta reissua! Jee.

Kanssamatkustaneiden tuloksia: Norleon Liberty valmistui lauantaina Championiksi ja sai sunnuntaina ekan 7luokan sertinsä + oli VP. Suvipäivän Laureline valmistui lauantaina Internetional Campioniksi + oli VP. Sekä sai sunnuntaina ensimmäisen 5luokan sertinsä. Suvipäivän Onni O valmistui lauantaina Premioriksi + oli TP. Sekä sai sunnuntaina ensimmäisen 8luokan sertinsä. Suvipäivän Magni sai 3luokan sertit kumpanakin päivänä + sunnuntaina oli VP. Ja se aivan ihana tapaus, juuri Ranskasta saapunut komistus Excelsior de Lailoken (johon ei voinut olla rakastumatta) oli lauantaina EX1,TP sekä sunnuntaina EX1,VP,TP,KPP. Meniköhän noi nyt oikein ollenkaan, niin paljon oli tuloksia ja uusia titteleitä :-D

Ostamani Sturdi osoittautuikin luultua pienemmäksi. Olinpas järkevä kun en tarkastanut mittoja sitä tilatessani -_-' Tätyypä nyt harkita sen myymistä. Se oli kuitenkin erittäin kätevä koota/kasata ja kisutkin siellä viihtyivät.

Kaiken kaikkiaan näyttelymatka ei ollut kovin erilainen kuin täällä Suomessa, joten uskaltaa mennä joskus toistekin ;-) Kaikki sujui suht mutkattomasti.
Alla kuvasaldoa matkalta.