maanantai 17. toukokuuta 2010

.: B-pennut pullahtivat aamulla :.

Ylin kuva: Tikku kolmikkonsa kanssa.
Keskimmäinen: Tofulla niin kiinnostunut ilme :-D
Alin: Tofu juuri näytillä Sannan asettelemana

Ensin pentu-uutisia: Tikun ja Tofun pennut syntyivät juuri lasketun päivän aamuna. Viideltä Tikku tuli herättelemään meitä pomppimalla sängyssä ja kehräämällä kovin. Seitsemän aikaan tulivat ensimmäiset kovat supistukset. Tikku ei löytänyty oikeaa synnytys asentoa/paikkaa, eikä tiennyt miten olisi ollut, ilmeisesti kivut olivat kovat. Ensimmäinen pentu tuli perä edellä siinä 8 aikaan ja ilmeisesti oli kauan juuttuneena synnytyskanavaan kun elon merkkejä ei ollut missään vaiheessa. Elvytysyrityksistä huolimatta pentu pysyi elottomana :'-( Hän oli komea musta kolliherra, jonka paikka löytyy nyt muiden kissaenkeleiden lämpimästä kainalosta.

Seuraavakin pentu yritti onneaan syntymällä jalat edellä, myös tämä jäi tiukkaan päästään jumiin. Tikku meni hätääntyneenä hiekkalaatikkoon synnyttämään. Pienellä avustuksella punavalkea tyttö-pentu saatiin suht nopeaan ulos. Taisi olla se kompassikin hukassa kun ensimmäinen nisäkin löytyi vasta sitten kun muut sisarukset olivat syntyneet ja löytäneet omansa :-D

Siirsin Tikun ja pennun pentulaatikkoon. Hetken päästä rupesi pukkaamaan jo kolmatta pentua. Nätisti syntyi ilman avustuksia ja nyt Tikku rupesi sitä pesemäänkin. Hän oli ihastuttava punavalko(tabby?) poika.

Vielä viimeisenä ruistuksena syntyi punavalkoinen tyttö joka oli hyvin omatoiminen ja päättäväinen ensiryöminnöistä alkaen.

Kerrassaan ihastuttava kolmikko. Tunteet ovat kuitenkin ristiriitaiset.. Kovin surullinen olen menetetystä pojasta, mutta sitäkin onnellisempi kolmesta terveestä pennusta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sitten näyttely-uutisiin Tampereelta.

Eli lauantaina tippuivat herkkusienet silmiltä kun Kiara hävisi täpärästi kilpakumppanilleen Avoimen luokan sertimetsästyksen. Kiarahan olisi nyt valmistunut Championiksi. Harmittavaa sekin, mutta kisa oli tiukka! Kuitenkin hyvä saavutus ex2/6.

Erittäin onnellinen olen Tofun sekä lauantain että sunnuntain serteistä ja BIV:ista!!!! Tiesin, että kasvattajan lellikkipoju tulee ansaitsemaan vielä kehuja ;-)

Murulla ei lauantaina mennyt putkeen ja arvosteluksi tuli vain pelkkä ex sillä osanottajia oli niin valtavasti ettei jokaiselle riittänyt sijaa. Mutta sunnuntaina Muru olikin sitten ex2/3.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Lisää kuulumisia vielä myöhemmin, nyt ihastelemaan vauvaja.

4 kommenttia:

Tiina ja Marleena +Fuchi kirjoitti...

Fuchi toivottaa onnea kahdelle upealle veljentyttärelleen ja yhdelle pojalle :) Kovin surullista, että yksi pennuista syntyi kuolleena, mutta elämä on elämää, eikä sille voi mitään. Onneksi kuitenkin muut elävät ja voivat hyvin. Onnittelut ja halaukset myös Tofulle sisaruksille, ei ole helppoa punaisten sarjassa, ei.. Jospa se herkkusieni tulisi ensi kerralla :D

Katis kirjoitti...

Kiitoksia kovasti onnitteluista!! :-) Kiva kuulla teistä täällä blogissakin ^_^

Todellakin, elämä on elämää...eilen kuoli toinen tytöistä :'-( Ihan äkillisesti, haukkoi tuskissaan henkeä tovin ja vaipui ikiuneen. Sille taisi tulla enkeliveljeään ikävä<3 Evirasti toivottavasti selviää mihin tämä lapsukainen kuoli.

Sannaa on puraissut näyttelykärpänen ;-) Tofu tavoittelee herkkusieni-titteliään sitten seuraavassa näyttelyssään jämsässä! Kiarakin hyppää matsästämään herkkusientä tässä kesän aikana johonkin näyttelyyn :-)

Terkkuja ihanaiselle Fuchille! Olisi kiva nähdä pian! :-)

Minde kirjoitti...

Kummalle päivälle Tofu tulee Jämsään? :-) Ajattelin vaan, että pitäisköhän mummo-Sagan varautua jollain lahjuksella mahdolliseen titteliin....

Ollaan menossa Iineksen kanssa lauantaille, joten ehkä nähdään "Jimi jr" siellä sitten!

Toivottavasti Evirasta selviää tuon enkelitytön kohtalo :-/

Katis kirjoitti...

Aa Minna, piti sinulle vastata että Tofu tulee Jämsään lauantaina ja Muru tulee sunnuntaina :-)

Vielä pitää noin pari viikkoa odotella Eviran tuloksia, katsotaan mitä sieltä selviää vai selviääkö mitään :-/