torstai 26. marraskuuta 2009

.: Marraskuu 2009 :.

Siitä alkaakin olla jo rutkasti aikaa kun viimeksi kirjoitin kuulumiset.

Australia pennut ovat jo kaikki isoja 7kk-ikäisiä mussukoita. On ollut oikein mahtava saada kuulumisia ja kuvia, kiitos. Sekä pentujen äippä että isukki ehtivät hekin täyttää jo kaksi vuotta tässä marraskuussa.

Jokainen pentu on käynyt myös näyttelyssä, aivan mahtavaa! Olen saanut hyvää palautetta tuomareilta. Siispä, siirrytään näyttelykuulumisiin Turusta:

21.11.09 oli norjalaisten metsäkissojen erikoisnäyttely Turussa. Se oli myös Kiaran sekä Eetun ensimmäinen näyttely. Olin alunperin ilmoittanut myös Tikun mukaan, mutta sain sen vielä viime tipassa vaihdettua Eetuun. Tikulla oli paino laskenut puoli kiloa ja hieno turkkikin pudonnut yli kuukauden kestäneen juoksunsa takia (ja itseasiassa sillä on EDELLEEN se sama juoksu!). Vielä näyttelyä edeltävänä yönä pakkasin kassia ja tein kasvattajainfolappua yms. mutta pääsimme kuitenkin hyvissä ajoin aamusti lähtemään. Lapset veimme isovanhemmille hoitoon perjantaina ja saimme vähän omaa aikaa.

Näyttelyssä oli hienosti sijoiteltu kissat kasvattajanimen mukaan. Se helpotti kivasti kommunikaatiota kasvattien kanssa. Näyttelyssä oli järjestetty metsäkissoille myös muutama erikoiskilpailu: Tuuhein turkki, Säihkyvimmät silmät, Hurmaavin häntä ja Komeimmat korvatupsut. Kaikki norjalaiset, jotka saivat vähintään ex1-arvostelun, pääsivät vielä norjalaisten metsäkissojen erikoispaneeliin (jossa siis Kiarakin kävi piipahtamassa) ja sai muropaketin sekä hopealautasen, wau. Jokaista metsäkissaa kohden annettiin vielä yksi lounasseteli Messukeskuksen ravintolaan. Siellä muuten oli maailman parasta pataattimuhennosta, nami.

Haimme Eetun kuuden aikaan aamusti Ulvilasta ja sitten puoli seitsemän aikaan Sannan ja Tofun Raumalta. Eetu käyttäytyi hyvin ekassa näyttelyssään. Koko menomatkan hän kyllä huusi autossa (taisipa pari kertaa olla jopa minuutin ihan hiljaa ;-)). Ja eläinlääkärintarkastuksessa sekä tuomarinpöydällä näytti hieman pelokkaalta. Poju olisi ollut kova menemään, huuteli silloin tällöin näyttelyhäkissä, mutta oli oikein siivosti muuten (toisinkuin muut sisarukset). Tofu halusi ilmeisesti kostean tunnelman häkkiinsä kun heitteli vettä sinne tänne, Kiara heitti hiekat laatikosta ja kakki karvoihinsa ja pahimpana suttaajana (jonka tuhon määrää en kykene edes sanoin kuvailemaan) oli Muru :-D

Näyttelyn saldona oli: Kiara Ex1 värinparas, Tofu Ex2, Eetu Ex2 ja Muru Ex3.

Alla olevat kuvat. Ylhäällä: Eetu oli juuri ensimmäisessä tuomarin arvostelussaan.
Keskellä: Tofu tuomarin syynissä.
Alhaalla: Heikki ja Eetu, Tarja ja Muru, Sanna ja Tofu, Kati ja Kiara.

1 kommentti:

Minde kirjoitti...

Ihana perhepotretti!!
Eetu näyttää kanssa Karkilta :-) Ihan kuin Murukin! Tosi punaisia ovat molemmat.

Tofu on yhä edelleen kovasti iskän näköinen. Kiarasta en oikein osaa sanoa kenen näköinen on, ehkä Kiara on enempi sekoitus kuin muut :-)

Olisi ollut ihana olla paikalla näkemässä Sagan lapsenlapsia, mutta ensi kerralla sitten... Ensi viikolla pääsen näkemään vihdoin Sunnan lapset Hollannissa, ei malttaisi mitenkään odottaa lähtöpäivää!